Mycket av våra liv i dag handlar om webben, Internet har blivit vardag och vi använder oss av det dagligen både som privatperson och företagare. För företag så gäller det att hitta kreativa webblösningar som passar just deras verksamhet och som för kunder känns användarvänliga och lättnavigerade. Utvecklingen går med en rasande fart och många gånger kan det enkla vara den bästa lösningen.

CMS_HTML_Data

Att skapa en funktionell webbsajt idag är inga konstigheter, i princip vem som helst kan skapa en sajt, det är de speciallösningarna som kan vara svår att få till. Har man ett företag som till exempel ska sälja produkter online så måste det finnas en funktionell webbshop och det är inget som vem som helst knopar ihop under en helg, fördelen är att det finns företag som fixar detta och som kan ta fram avancerade webblösningar för just din webbshop eller sajt som du vill ha den. Att använda sig av färdiga plattformar för webbaserade tjänster är en stor fördel då man kanske själv inte har kunskapen att programmera den typen av lösningar.

Med en CMS lösning för din sajt så blir det så mycket enklare för dig att publicera nytt innehåll och uppdatera din produktkatalog. Du redigerar och lägger till material i din webbläsare genom ett gränssnitt och publicerar upp det direkt till Internet. WordPress som denna sajt är byggd i är en sorts CMS och är en enklare variant som fungerar för privatpersoner och att bygga upp en blogg eller en sajt av något slag. För en webbshop så kan det behövas ett mer avancerat publiceringsverktyg och en annan typ av plattform för att det ska fungera med produktvisning, betalning i ett kassasystem med mera som behövs i en fungerande webbshop.