Bästa nyhetssajterna 2016

Under hela 1900-talet var papperstidningen utan tvekan en av de mest betydande kanalerna för att fånga upp och sprida nyheter. Även om först radio och sedan tv blev mycket starka konkurrenter så har tidningen behållit sin position som leverantör av nyheter. Men runt millennieskiftet kom den nya kanal som snabbt skulle komma att förändra medievärlden, World Wide Web. Internet hade i själva verket funnits långt innan dess, men var tidigare främst en angelägenhet för militären och universiteten.

Online News

Tidningarna var först avvaktande till nymodigheten, vilket gjorde att fristående aktörer som Yahoo och andra internetportaler var de som hade bäst nyhetsrapportering, men då främst på det internationella planet. Idag är situationen en annan och vi märker att det är på internet som nyhetsredaktionerna på våra stora tidningar lägger ner det mesta av sin kraft. Det återspeglar sig också i vilka som är de bästa nyhetssajterna just nu:

Aftonbladet

Efter en trevande start har Aftonbladet i över 20 år försett oss med rykande färska nyheter i gammal god kvällstidningsdesign, ständigt med förbättrade funktioner plus intressanta och genomtänkta kringtjänster. Ett modernt mediehus som ligger väl i tiden 2016.

Expressen

Efter att ha legat rejält i bakvattnet på störste konkurrenten Aftonbladet har Expressen satsat ordentligt med en ny sajt, seriös tv-satsning och ett antal populära poddar. Satsningen på utrikesjournalistik och den privatekonomiska Dina Pengar är grepp som bör ligga helt rätt i tiden. Sammantaget är Expressen idag en aktör på den digitala nyhetsmarknaden som är att räkna med.