Tips från kattforum

När man bestämt dig för att äntligen skaffa en katt så finns det många bra tips för dig på olika forum på nätet där andra kattägare delar med sig av sina erfarenheter, tips och råd om allt från sysselsättning för katten till olika former av problemlösning.

Innan man skaffar sin katt bör man givetvis tänka igenom sina möjligheter att ta hand om den på bästa sätt, vad många inte tänker på är att man har ansvar för ett litet liv i minst 15 år framöver och allt vad det innebär med försäkringar, veterinärvård och skötsel. En katt ger också väldigt mycket tillbaka och det finns ingen bättre terapeut än den på fyra ben.

Är det så att man jobbar mycket på dagarna och ska ha en innekatt så kan det vara en bra idé att skaffa två katter på en gång så de har sällskap av varandra då katten är ett flockdjur. Du måste också se till att katten har vad den behöver i form av en egen matplats, toalett och sovplats. Ett klätterträd med en hylla högt upp är något som passar de flesta katter då de gillar att spana ut över omgivningarna från en högt uppsatt plats. Se också till att det finns leksaker att aktivera katten med så den får utlopp för sin energi.