Olika svenska forum

Sverige är ett land som trots sin lilla storlek har ett enormt utbud av olika forum. Från det stora Flashback som är en av Sveriges mest välsökta webbsidor med ca 800 000 medlemmar till mindre forum som är specialiserade på mindre saker.

Forum

Familjeliv är ett populärt forum och där som namnet avslöjar de flesta diskussionerna handlar om relationer, ekonomi, sjukdomar och andra saker som har att göra med vardagslivet. Här delar medlemmarna ofta med sig av personliga saker som de vanligtvis inte skulle berätta för främlingar, men tack vare anonymiteten känner de sig trygga med att prata om nästan vad som helst. Tonen på familjeliv är vanligtvis hjälpsam och trevlig.

forum

Vetenskap och folkbildning är ett annat forum som styrs av organisationen med samma namn. Här ligger fokus på olika vetenskapliga upptäckter och olika teorier. Vof, som det brukar förkortas, har till exempel ett underforum där medlemmarna får dela med sig av saker de inte kan hitta någon logisk förklaring till. Då hjälper de andra medlemmarna till med att försöka förklara olika fenomen.

Sweclockers som är en webbaserad tidning med inriktning på teknikprylar har också ett välbesökt forum. Fokus här ligger på att hjälpa människor med teknik men även att diskutera olika modeller och deras kvalitet och prisvärdhet. Sweclockers är ett forum som är öppet för tekniknybörjare men som också är anpassat för experterna. Här diskuteras det också flitigt om avancerad programmering och liknande – det är alltså också ett webbforum för de professionella, där proffs och amatörer samlas för att diskutera sin kunskap.