Something Awful

Something Awful, eller som den förkortas, SA, är en sida där de verkligen satsat på roligt innehåll. Richard ”Lowtax” Kyanka skapade sidan för så länge sedan som 1999 och sidan har sedan dess arbetat ut sin profil. Forumet består av olika avdelningar där du kan hitta helt olika sorters humoristiskt material. Awful Movie Database är en avdelning som är inspirerad av den kända IMDB-sidan. Här lägger medlemmar upp roliga och påhittade filmer. Weekend Web är en av de absolut populäraste. Här samlas allt möjligt som folk tycker är kul på internet – exempelvis skärmdumpar på roliga kommenterar, roliga bilder, konstiga stilar och liknande.

Forum targetWebbsidan har en rätt unik affärsidé när det kommer till humorsidor på nätet. För att bli medlem i forumet måste man nämligen betala. I nuläget kostar det 9,95 $ för att bli medlem. Många menar att det leder till en trevligare ton på forumet och att medlemmarna följer de uppsatta reglerna eftersom att betalande medlemmar passar sig extra noga för att bli bannlysta och därmed förlora pengarna. Därför skiljer sig Something Awful-forumet från forum som till exempel Flashback eller 4chan.

Om du är intresserad av SA men inte vill betala innan du vet någonting om sidan behöver du inte oroa dig. Det går nämligen utmärkt att besöka huvudsidan och klicka runt på olika artiklar för att skaffa dig en uppfattning om vilken stil sidan har innan du betalar för forumet.