Forum för kattintresserade

Det är alltid kul att dela sitt intresse med andra. Internet har gjort det möjligt att utbyta information och diskutera sina intressen med andra över nätet. Ett klockrent exempel är de många olika diskussionsforum som finns.

Det finns både svenska såväl som utländska forum som kan ge dig inspiration och möjligheten att träffa fler likasinnade. Du som är djurintresserad har många forum att välja mellan och det gäller att hitta rätt för dig.

Kattunge

Kattforum

Ingen har väl undgått att olika typer av kattbilder och kattmemes är ett fenomen på nätet. Det finns dock även gott om sidor på nätet för den som tar sitt kattintresse på lite större allvar och vill diskutera och lära sig mer om just katter. Ett forum som riktar in sig på just katter är Kattforum. På detta forum kan du diskutera leksaker såväl som motionsformer eller bara utbyta roliga historier och bilder. Det finns också ett stort intresse för kattvård. Vilket schampo är egentligen bäst? Hur ska du kunna få katten att sitta still när du borstar den? Du kan också lära dig mer om avel och uppfödning samt utställningar.

Cat playing with string.Att många är intresserade av katter i Sverige ser man på hur aktivt just Kattforum är. Här finns många aktiva diskussioner och användare. Kattintresset reflekteras också av att allt fler butiker inriktade på just kattillbehör har växt fram. En sådan butik är Supercat  som säljer allt från klösträd till mat. Rekommenderas du någon produkt på ett forum, hittar du den mest troligt hos Supercat.

Man kan också hitta trådar som rör de som tänker köpa katt. Där kan diskuteras vad katten kommer att behöva, vad du som blivande kattägare ska tänka på och det mesta där runt. Det kan vara mycket tacksamt för den oinvigde i kattvärlden att få grundläggande information redan innan katten är hämtad.

Ras forum

Många med raskatter fokuserar på forum rörande just deras ras. Alla katter är egna individer, men med rasspecifika egenskaper och problem. Dessa forum är utmärkta sätt att knyta kontakter med andra ägare av samma typ av katter och kunna diskutera allt som kan tänkas deras ras. Diskussioner rörande avel, utställningar och tips om föreläsningar är som sagt inte ovanliga.

Forum och samhörighet

Det är inte alls svårt att förstå varför forum blivit så populära. Något som kännetecknar forum är jargongen. Den varierar verkligen mellan olika forum men oftast är den hjärtlig och inbjudande. Efter ett tag lär man känna de andra skribenterna och man får verkligen en sann communitykänsla. Många ordnar också forumträffar med jämna mellanrum så att man får en chans att träffa sina nya vänner – och deras katter.

Något som de allra flesta som träffats har gemensamt är lyckan att få prata med någon som är precis lika intresserad utav just katter. Samtalen är i regel inriktade på deras katter och det de företar sig.