Bra guider

En guide kan vara alltifrån en fysisk person som visar dig runt på ett museum, en app på mobilen eller en hel hemsida full av tips och vägledning. En guide kan även lätt blandas ihop med det populära begreppet “forum” som även används frekvent av människor som behöver hjälp av olika slag.

Skillnaden mellan en guide och ett forum är framför allt att i ett forum byter användarna tankar och åsikter med varandra medan guiderna mer hjälper dig från en plats till en annan. Genom att läsa om andras åsikter i ett forum kan du få reda på vad andra tyckte om en specifik plats medan en guide berättar rent allmänt om platsen. För mer information om guider och forum kan du kika in på vårt inlägg Guide och Forum. Där hittar du även några av de mest använda forumen om du önskar kommunicera med andra kring ett problem, något som en guide vanligtvis inte erbjuder.

Den gemensamma faktorn guider har, oavsett om den är fysisk eller digital, är att en bra guide snabbt och enkelt ska kunna ge dig den hjälp du behöver. På nätet finns idag tusentals, kanske miljontals, olika guider för alla behov och intressen.

Resa

Reseguiden hittar du information från flertalet olika resebyråer som samlats på ett och samma ställe. Perfekt för dig som älskar att resa och vill kunna få en bra överblick över priser och erbjudanden utan att behöva besöka varje enskild resebyrå.

Mat och dryck

Restaurangguiden tillåter dig att ta del av de bäst rankade restaurangerna och cateringfirmorna i hela landet. Sidan har valt att fokusera på mat men du har även möjlighet att söka på konferenslokaler och boende.

Tillbringar du istället en kväll hemma och ska bjuda på middag kan det vara till hjälp att kolla in Cocktailguiden. Där hittar du alla typer av drinkar och cocktails i olika svårighetsgrader. På sidan hittar du även alkoholfria alternativ.

Livsstil

Vill du leva ett grönare liv? Naturskyddsföreningen har nyligen lanserat Grön Guide för dig som vill få tips och vägledning kring hur du kan leva mer klimatsmart. Guiden finns även att ladda ned som app för både iPhone och Android.