4chan

Många beskriver 4chan som ett internetforum som har en touch av undergroundkänsla. Det är ett bildbaserat forum vilket betyder att det primära är att lägga ut olika bilder. Vad bilderna föreställer beror på vilken kategori du befinner dig i. Det rör sig om allt mellan konspirationsteorier, dataanimationer, så kallade gif-filer, anime och humor av alla dess slag. Forumets variation är vad som tilltalar många. 4chan är också känt som ett forum där många hackare tillbringar sin tid. Därför läcker det ofta information på sidan som användarna ibland kommit åt olagligt.

ForumVarför 4chan är så känt är för att här har flera internettrender startat. Främst var det här som de så kallade memesen startade. En mem är en bild kombinerad med en text, som tillsammans får en komisk effekt och som sedan sprids som en löpeld runt världen.

4chan har en policy som innebär att nästan all sorts material är tillåtet, även material som är oerhört kontroversiellt. I fall som exempelvis rör barnpornografi har man dock valt att anpassa sig för rådande lagar och ta bort materialet. Annars kan man hitta allt möjligt här vilket enligt många är vad som gör det spännande.

Man registrerar sig inte på forumet utan det är ett öppet forum. Det betyder att 4chan blir extra anonymt då man inte ens har en registrerad användare som folk kan känna igen en efter.