Guide och Forum

Internet är fullt av människor som vill hjälpa andra, både privat och professionellt. Det gäller att hitta dessa människor när man behöver dem. Har man tid över att googla lite kan man söka efter ett bra forum eller en bra guide för att få dina frågor besvarade. För er nybörjare kan vi starta med en snabbtitt på vad forum erbjuder samt onlineguider.

På ett forum kan alla tillsammans bygga upp olika kategorier med information. Man hjälper varandra med funderingar och diskuterar saker. Ett av de största forumen i Sverige är Flashback där det finns en tråd för allt, vad du än kan tänka dig att vilja prata om. Inom spel och betting brukar man hänvisa till Sharps som bäst i landet. Sedan finns det många små forum som är väldigt specialiserade: inom kanske trädgårdsarbete eller för att diskutera varför Leonardo DiCaprio inte har fått en Oscar än. Det finns förstår många forum som erbjuder tröst och hjälp också. För många kan det vara skönt att få prata ut om sin sorg eller känslor man skäms över med ansiktslösa främlingar.

Medan Sharps och Flashback kan tipsa om taktiker när man ska betta eller hur man bygger en veranda, är det sidor som Cino eller Gör Det Själv som berättar vart man hittar bäst bonusar eller ger dig steg-för-stegbilder hur verandan ska byggas. Guider vill lära dig någonting eller åtminstone ge dig en knuff i rätt riktning. Guider kan också vara hälsofrämjande: man visar hur man lyfter rätt för att skona ryggen eller hur man utför yogaövningar. När man inte har tid att göra fel några gånger innan det blir rätt, är en passande guide oumbärlig.

Häri ligger skillnaden mellan ett forum och en guide. Forumet innehåller mer meningsutbyte och är ett levande bollplank för dem som har problem i ett projekt eller har några funderar över livet. Guiderna ska istället hjälpa dig att komma från A till Ö, början till slut, på ett sådant pedagogiskt och smart sätt som möjligt. Ibland behövs bara ett steg, andra gånger dussintals.