Nytt intresse för odling

Svenskarna blir bara mer och mer växtintresserade. Besök till hemsidor som Allt om trädgård och utflykter till botaniska trädgårdar är vanliga. Men ett intresse för trädgård betyder inte alltid att du har råd och tid med en fullskalig trädgård. Många väljer därför att ha krukväxter eller mindre odlingar inomhus, till exempel på fönsterbrädan eller på balkongen.

Har du eller din vän ett nytt intresse för odling men ingen tillgång till trädgård?

Något som kan vara bra att införskaffa för att komma igång med ditt nya intresse är krukor som passar till inredningen. Detta är speciellt viktigt ifall du bor trångt och vill att din bostad bibehåller en lugn och harmonisk känsla. Klicka dig vidare här för att se några förslag.

Andra viktiga saker att tänka på med ditt eller ert nya odlingsintresse är att välja rätt växter till rätt klimat. Vissa växter kräver mycket sol och höga temperaturer medans andra behöver skugga och klarar sig i ett mer svalt klimat. Om du inte är hemma så ofta så kan en växt som inte behöver vattnas varje dag vara ett bra alternativ. Andra växter kräver mer omvårdnad och kan vara ett bra alternativ för den som vill ta sitt växtintresse till nästa nivå.